Romee Strijd (25) is al een paar maanden de trotse moeder van dochtertje Mint. Donderdagavond gaf Romee een Q&A op Instagram. Ze riep haar volgers op om vragen over het moederschap te stellen. Openhartig beantwoordt ze de vraag over wat ze het zwaarst vindt aan haar eerste weken als moeder.

Romee Strijd over moederschap

Wanneer een volger vraagt hoe het met de kleine Mint gaat, antwoordt Romee: 'Ze doet het geweldig. Geen kramp of reflux meer. Naar mijn mening zijn de eerste weken wel het zwaarst. Alles is nieuw en je leert je baby nog kennen. Nu weten we al beter te herkennen wat ze wil en wat ze bedoelt.'

Article continues after the ad

Geen tijd voor zichzelf

Wat ze precies het zwaarst vindt aan het moederschap? 'Voor mij is het ’t zwaarst dat ik zo weinig tijd voor mezelf heb nu. Het is het natuurlijk 10000% waard, maar soms zou ik graag eventjes alleen willen zijn. Even een maskertje opdoen of het appartement opruimen of de was doen met muziek op bijvoorbeeld', aldus Romee.

Van dag tot dag

Een andere volger vraagt haar hoe ze de eerste paar weken met de baby is doorgekomen. 'Door het van dag tot dag te bekijken en door te rusten wanneer het kan. Slapen wanneer de baby slaapt. Niet dat ik dat nou zo goed deed', antwoordt ze.

Lichamelijk herstel

Romee doet ook een boekje open over haar lichamelijke herstel na de bevalling. 'Het gaat niet slecht. Ik kon de dag na de bevalling al lopen, maar ik had zoveel adrenaline in mijn lijf dat ik nachten lang niet heb kunnen slapen. Ook als Mint en Laurens gewoon sliepen, lag ik wakker. Hierdoor kreeg ik hoofdpijn en had ik het steeds koud.' Ze vertelt dat ze wel veel baat heeft gehad bij een postpartum behandeling. Hierbij kreeg ze massages en een yoni steam.

Woensdag deelde Romee de allereerste foto’s en filmpjes van de kleine Mint:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd)

Bron: Flair | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.