Brigitte Bardot (82), hét sekssymbool van de jaren vijftig en zestig, kon haar internationale sterrenstatus slecht hanteren, waardoor ze vaak een depressie kreeg. Jeffrey Robinson, de schrijver van haar biografie, vertelde ooit: ‘Tijdens de hoogtijdagen van haar carrière was ze een zeer verwarde, eenzame vrouw. Ze leerde nooit goed om te gaan met haar depressies, waardoor ze verschillende keren probeerde uit het leven te stappen.

Article continues after the ad

De roem maakte haar kapot.’ Haar fans waren op de hoogte van haar zelfmoordpogingen, maar van hen hoefde Brigitte weinig medeleven te verwachten. Toen ze een keer haar polsen had doorgesneden, plunderden fans zelfs haar villa om met bloed besmeurde gordijnen, lakens en badkamertegels mee te nemen! Omringd door dieren wist Brigitte uiteindelijk weer op te krabbelen. Een eenvoudig, teruggetrokken leven past de voormalige seksbom veel beter dan een sterrenbestaan vol glamour. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP