Het programma van Frank Dane is momenteel de best beluisterde ochtendshow, maar Roelof was er eigenlijk nog niet bekend mee, vertelt hij aan BuzzE. 'Ik schaamde me dat ik nog nooit serieus geluisterd had naar het programma. Dus ik ben meer naar die zender gaan luisteren en ik hoorde hoe knap het is wat ze doen. Je wordt er blij van. Het is een vriendelijk, energiek team. En Frank is de dirigent van dat 'orkest',' vertelt Roelof.

Article continues after the ad

Comfort zone

Met zijn achtergrond in het harde nieuws vond Roelof zichzelf niet direct de meest logische keuze voor de muziekzender. 'Het is een sprong in het diepe, ver uit mijn comfort zone', vertelt hij. 'Maar al snel kwam ik erachter dat ze juist iemand zoals ik zochten. Ik kan het gat van dat nieuwspersonage, dat ze nu verliezen met Henk, vullen op mijn eigen manier.' De aankomend nieuwslezer heeft veel met presentator Frank Dane gesproken over zijn rol in het programma. Die vertelde hem om 'maar gewoon te kijken wat er gebeurt'. 'Dat is voor een control freak zoals ik erg moeilijk', vertelt hij lachend.

Presentator

Roelof Hemmen werkte jaren als presentator voor RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio. Met zijn programma BNR's Big Five won hij de Zilveren Reissmicrofoon. Vanaf dinsdag gaat Roelof aan de slag bij Radio 538. Zijn voorganger Henk Blok gaat om gezondheidsredenen met sabbatical.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.