Styliste en SBS-presentatrice Jorna Spapens is vorige week woensdag op 58-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie laten weten aan het ANP. Ze overleed na een kort ziekbed.

Spapens was ruim twaalf jaar lang een vertrouwd gezicht op de zaterdagmiddag van SBS6. Samen met Rob Verlinden presenteerde ze het televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing, waarin ze als interieurontwerpster en styliste te zien was. Daarvoor werkte zij jarenlang achter de schermen, bij televisieprogramma’s als Eigen Huis & Tuin en Life & Cooking.

Verlinden: 'Jorna was een mooi en lief mens'

Rob Verlinden heeft met verdriet gereageerd op het overlijden van zijn voormalige collega Jorna Spapens. 'Een mooi mens is heengegaan', laat de bekende tuinman weten vanaf zijn vakantieadres in Spanje. In een video op Instagram vertelt Rob dat Jorna veel voor hem heeft betekend. 'Jorna was heel bijzonder voor mij want ze was mijn creatieve maatje. Ik overviel mensen en dan bedacht ik een tuin en zij bedacht eigenlijk nog een extraatje, de kers op de taart. En dat ging eigenlijk heel erg goed. We waren zo op elkaar ingespeeld, we hoefden elkaar maar aan te kijken en we wisten meteen wat we gingen doen.' Ze was een mooi en lief mens, gaat Rob verder. 'Het doet mij heel erg veel verdriet maar mijn hele team ook. Zo iemand kom je nooit meer tegen. (...) Jorna bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt.'

Kunstzinnig gezin

Spapens kwam uit een kunstzinnig gezin; haar vader was directeur van de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet en haar moeder was kunstenares. De presentatrice volgde na haar middelbare school diverse opleidingen en begon haar carrière als etaleuse voor een modebedrijf. Later specialiseerde zij zich in de inrichting van winkels. De styliste kwam terecht in de televisiewereld via een reclamebureau in Amsterdam waar zij enige tijd werkte.

Article continues after the ad

Besloten kring

Ze laat haar zoon Twan en grote liefde Dennis achter. De familie heeft in besloten kring afscheid genomen van Jorna.

Beeld: Screenshot SBS | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.