Robèrt van Beckhoven roemt de deelnemers van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. De meesterpatissier omschrijft het niveau van dit seizoen in het AD als 'onvoorstelbaar hoog'. Morgen is de finale op tv te zien.

Dat het niveau steeds hoger wordt, maakt Van Beckhoven niet strenger. 'Ga er maar eens aan staan: klein oventje, weinig tijd, hoge druk, overal camera's', zegt hij in de zaterdagkrant. 'Moet ik die mensen dan gaan afzeiken? Mooi niet.'

De kritiek op kandidate Maroeska, die volgens sommige kijkers te veel ervaring zou hebben met koken, wuift hij weg. Sommige eerdere kandidaten hadden minstens zo veel ervaring, benadrukt Van Beckhoven. Daarnaast zegt hij dat 'een kok absoluut geen bakker' is. De kritiek stoort hem 'wel een beetje'.

Wie is de mol

Het past bij de op het oog immer vrolijke Van Beckhoven, die bij Heel Holland Bakt meewerkt aan een waar kijkcijferkanon: op de halve finale stemden ruim 3,4 miljoen mensen af. Het is echter niet het enige goedbekeken programma waar de patissier aan meedoet. Dit jaar maakt hij ook zijn opwachting in Wie is de Mol.

Article continues after the ad

Van Beckhoven schrok aanvankelijk van het aanbod om mee te doen, maar besloot - met instemming van zijn vrouw, waarmee hij zijn bedrijf bestiert - mee te doen. Ook daar zien de kijkers geen andere Robèrt, benadrukt hij. 'Als ik ergens voor ga, ga ik er 100 procent voor. Dus in dat opzicht ben ik echt mezelf.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP