Robert ten Brink mag na elf jaar opnieuw voor RTL 4 de Nederlandse versie van Who Wants to Be a Millionaire presenteren. De tv-show keert op zaterdag 25 mei terug bij de zender onder de nieuwe naam BankGiro Miljonairs.

Robert ten Brink presenteerde de show al van 1999 tot 2008, toen de show nog Lotto Weekend Miljonairs heette. In 2006 verhuisde de quizmaster mee toen Weekend Miljonairs van SBS6 naar RTL 4 ging. In 2011 was kennisquiz nog een seizoen te zien bij SBS6, met Jeroen van der Boom als presentator.

Droom die uitkomt

Dinsdag maakte RTL 4 bekend dat de quiz terugkeert op televisie. Robert ten Brink noemt de comeback 'een droom die uitkomt'. Hij kijkt uit naar de opnames. 'Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld op de buis te brengen', zegt Robert, die voor RTL 4 ook Love Is In The Air presenteert.

1 miljoen euro

De opzet van de internationaal succesvolle formule blijft hetzelfde. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen moet de deelnemer vijftien meerkeuzevragen goed beantwoorden. De moeilijkheidsgraad stijgt per vraag. De kandidaat beschikt tijdens het spel over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty (kiezen tussen twee antwoorden) of bellen een vriend die mogelijk het goede antwoord weet.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders