Na een modecarrière, een faillissement, diverse realityshows en een bijbaan als schnabbelzanger gaat Roy Donders aan de slag in zijn eigen beautykliniek Kliniek Donders. Cosmetisch arts Robert Schoemacher vindt het op z’n zachtst gezegd ‘onbegrijpelijk’.

Vol trots opende Roy Donders vorige week zijn eigen beautykliniek in de tuin van zijn woning in Tilburg. De voormalige mode-ondernemer, realityster en schnabbelzanger zal zelf ook behandelingen gaan uitvoeren. Naar eigen zeggen beschikt Roy over verschillende certificaten en werkt hij samen met een gediplomeerd arts en een huistherapeute.

Article continues after the ad

Cursussen

Cosmetisch arts Robert Schoemacher heeft er geen woorden voor. ‘Krankzinnig,’ zegt hij tegen Story. ‘Wat is dit voor gekkigheid? Dat die man als directeur van de kliniek gaat fungeren, kan ik me nog wel voorstellen. Maar dat hij behandelingen gaat uitvoeren nadat hij een paar cursussen heeft gevolgd, is echt ridicuul. Iedereen kan een beetje adviseren. Maar hij gaat een stap verder door zelf ook behandelingen te doen, zonder normale opleiding. Een cursus is geen opleiding. Een opleiding tot schoonheidsspecialist duurt twee jaar, die van huidtherapeut nog langer.

Pippi Langkous

Dit is een beetje zoals Pippi Langkous ooit zei: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Toch denkt Robert dat Kliniek Donders een magnetische werking zal hebben. ‘Dat is bijna nog gekker. Dat mensen denken: die Roy, dat vind ik een leuke jongen. Daar ga ik eens wat pigment of een tatoeage door laten verwijderen.’ Als het aan Robert ligt, wordt er snel ingegrepen.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.