Na zestig jaar acteren is Robert Redford er klaar mee. De 81-jarige acteur gaat met pensioen, zo bevestigt hij tegen Entertainment Weekly.

"Zeg nooit nooit, maar ik ben er vrij zeker van dat dit het voor mij was qua acteren", aldus Robert. "Ik ga hierna met pensioen. Ik doe dit al sinds ik 21 jaar ben. Het is nu wel klaar, dacht ik zo."

Article continues after the ad

 

Nog twee nieuwe films


Roberts pensionering komt niet helemaal uit de lucht vallen. Twee jaar geleden liet hij al doorschemeren dat hij wilde stoppen als hij de laatste twee films waaraan hij zich had verbonden af waren. Dat is nu het geval: Our Souls At Night kwam vorig jaar uit en volgende maand is het de beurt aan The Old Man & The Gun. De film, waarin ook Casey Affleck, Danny Glover, Sissy Spacek en Tom Waits zijn te zien, gaat in première op het Toronto International Film Festival.

Oscar & Golden Globes


Robert Redford begon zijn carrière in de jaren zestig. Hij was te zien in films als All Is Lost, All the President's Men, The Great Gatsby, The Horse Whisperer, Indecent Proposal en Out of Africa. In 1982 won de acteur een Oscar voor de regie van de film Ordinary People. In 2002 kwam daar nog een Oscar bij, een Lifetime Achievement Award voor zijn gehele acteeroeuvre. In de prijzenkast van Robert staan verder drie Golden Globes.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

Bron: ANP | Beeld: ANP