In Rooijakkers over de Vloer blikken Robert Doornbos en Chantal Bles emotioneel terug op de diagnose die hun dochtertje Jada kreeg. Bij de kleine meid werd in 2018 nierkanker met uitzaaiingen geconstateerd. Een verschrikkelijke periode voor het gezin. Aan presentator Art Rooijkakkers vertellen ze hier nu openhartig over.

Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Jada en kunnen ze als gezin van vier weer volop genieten. Toch is het niet altijd even gemakkelijk voor ze geweest. 

Datum

Zo vertelt Robert dat hij nog de exacte datum van het verschrikkelijke nieuws weet. '24 april 2018. Dat is een datum die je niet snel vergeet', laat hij weten. 'Verschrikkelijk', vult hij aan. Op het moment dat Chantal met hun dochtertje Jada langs de arts ging, zat Robert in Engeland. Toch had Chantal al een vermoeden dat er iets niet helemaal klopte, nadat er allerlei onderzoeken bij de kleine meid werden uitgevoerd. Toch wilde ze positief blijven omwille Jada. 

Tumor

Doordat Robert in Engeland zat, kregen Chantal en hun dochter Jada het verschrikkelijke nieuws als eerst te horen. 'Ze heeft een tumor van 12 bij 12 centimeter op haar nier met mogelijke uitzaaiingen', vertelden de dokters haar. Het nieuws gaf Chantal het gevoel dat 'de grond onder haar voeten zakte'. 'Ik ben gaan schreeuwen en ik ben op hem in gaan slaan. Ik trilde ongelofelijk', vertelt ze in het programma. 

Article continues after the ad

Shock

De arts bracht, omdat Chantal in een shock verkeerde, het slechte nieuws via de telefoon aan Robert. 'Ik krijg de telefoon en die man spreekt het uit: 'Je vrouw kan niet aan het woord komen en je dochter is ook hier. Ik heb de diagnose kanker gesteld. Het is foute boel. We gaan nu naar het ziekenhuis'', vertelt Robert. 'Ik zat op de grond. Ik werd gek', voegt hij toe. Samen met zijn schoonvader Jos probeert hij de eerste vlucht terug naar Nederland te nemen. Iets wat niet zo makkelijk als gedacht was. Zo vertelt Robert dat alle vluchten volgeboekt waren. 'Ik heb echt hemel en aarde bewogen om binnen een uur of zes terug te zijn.'

Ziekenhuis

In het Ronald Mcdonalds ziekenhuis kregen de twee vervolgens het behandelplan te horen. 'Het is een flinke tumor en het behandelplan is als volgt; we gaan eerst de tumor opensnijden. Het wordt een tien uur durende operatie', vertelt Robert hierover. Doordat de twee de operatie enorm spannend vinden, probeert de chirurg hen gerust te stellen. 'Wat jij kan op het circuit, Robert. Dat kan ik hier in deze zaal. Ik zorg goed voor je dochter', laat de arts weten.

Kankervrij

Jada is sinds februari 2019 kankervrij verklaard. Iets wat ervoor gezorgd heeft dat Robert en Chantal anders in het leven zijn gaan staan. Zo waarderen ze de kleine momentjes veel meer. 'De eerste keer dat je met haar in een parkje loopt en er een beetje een windje waait en er een pluk haar wegwaait. Dat soort momenten vergeet je niet zo snel', aldus Robert. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.