De bekendste tuinman van Nederland heeft zichzelf een nieuw kapsel aangemeten. Rob Verlinden gaat tegenwoordig met dreadlocks door het leven. 

Het lijkt erop dat de voormalig Eigen Huis en Tuin-ster het over een andere boeg wil gooien. Op sociale media is te zien dat hij grijze dreadlocks draagt, met een kleurrijke bandana. 

Culturele toe-eigening

Volgens website Mediacourant levert het kapsel hem ook kritiek op. De tuinman zou zich schuldig maken aan culturele toe-eigening. 'Rob is een soort hippie geworden met vale tanktops, kleurrijke bandages, dreadlocks en een ongewassen uiterlijk,' is op de website te lezen. 

Ziekte en scheiding

Tv-tuinman Rob Verlinden wordt de laatste jaren weinig leed bespaard. In zijn vorig jaar verschenen biografie Verwoesting door passie vertelt hij al bijna dertig jaar besmet te zijn met het hiv-virus. Daarnaast werd in 2011 de ziekte van Parkinson bij Rob vastgesteld. In 2019 scheidde hij van zijn man Robert Weijers en vrij recent nam hij zijn intrek in een zorgwoning in de tuin van zijn dochter en haar gezin in Lelystad. Rob raakte onlangs aan één oog blind, nadat de buitenste bloedvaten van zijn rechteroog waren gesprongen.

Article continues after the ad

Groot verlies

Begin deze maand overleed Robs goede vriendin en voormalig tv-presentatrice Jorna Spapens na een kort ziekbed. Jorna was jarenlang te zien als interieurontwerpster en styliste in Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6. Buiten het zicht van de camera’s bouwden de twee een hechte vriendschap op. ‘Ik heb vlak voor Jorna stierf een lang afscheids-WhatsAppbericht van haar gekregen,’ vertelt de 69-jarige Rob aan Story. ‘Ze schreef dat we een bijzondere vriendschap hadden, een hechte band. Heel bijzonder. Ik heb haar berichtje jankend beantwoord en haar laten weten dat ik haar een uniek en lief mens vond.’

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.