De beslissing om voorlopig te stoppen met Eigen Huis & Tuin is hard aangekomen bij tuinman Tom Groot en voormalig klusser Rob Verlinden. Zij vinden het jammer dat het programma van de buis verdwijnt.

'Ik werd gisteravond gebeld door RTL en Peter van der Vorst. Het is een beslissing die ze hebben moeten maken die natuurlijk jammer is en het komt natuurlijk hard aan', reageerde Tom in RTL Boulevard. RTL stopt met het programma omdat het te duur is. 'Het kost gewoon heel veel geld, dat weet je. Het staat wel los van corona maar het heeft wel iets teweeg gebracht', denkt Tom.

Dreun

Ook bij Rob Verlinden, die in 1993 tot 2004 bij het programma betrokken was, doet het zeer dat Eigen Huis & Tuin verdwijnt. 'Ik zal je vertellen: het kwam bij mij wel als een dreun binnen. Het is iets waar ik de grondlegger van ben en met heel veel plezier gemaakt heb en dat stopt dan.'

Andere vorm

RTL sluit niet uit dat Eigen Huis & Tuin later in een andere vorm terugkeert op de buis. Peter van der Vorst sprak eerder donderdag de wens uit dat hetzelfde team daar mee aan de slag gaat. In plaats van Eigen Huis & Tuin is straks Editie NL te zien. De voorlopig laatste aflevering wordt op 6 juni uitgezonden. Daarna volgen in de zomer nog compilatieafleveringen.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.