De tegenslagen in het leven van Rob Verlinden volgen elkaar in rap tempo op. Vorige week kreeg hij een nieuwe klap te verwerken. In Story deelt Rob zijn emoties.

Tv-tuinman Rob Verlinden wordt de laatste jaren weinig leed bespaard. In zijn vorig jaar verschenen biografie Verwoesting door passie vertelt hij al bijna dertig jaar besmet te zijn met het hiv-virus. Daarnaast werd in 2011 de ziekte van Parkinson bij Rob vastgesteld. In 2019 scheidde hij van zijn man Robert Weijers en vrij recent nam hij zijn intrek in een zorgwoning in de tuin van zijn dochter en haar gezin in Lelystad. Rob raakte onlangs aan één oog blind, nadat de buitenste bloedvaten van zijn rechteroog waren gesprongen.

Afscheid

Begin deze maand overleed Robs goede vriendin en voormalig tv-presentatrice Jorna Spapens na een kort ziekbed. Jorna was jarenlang te zien als interieurontwerpster en styliste in Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6. Buiten het zicht van de camera’s bouwden de twee een hechte vriendschap op. ‘Ik heb vlak voor Jorna stierf een lang afscheids-WhatsAppbericht van haar gekregen,’ vertelt de 69-jarige Rob aan Story. ‘Ze schreef dat we een bijzondere vriendschap hadden, een hechte band. Heel bijzonder. Ik heb haar berichtje jankend beantwoord en haar laten weten dat ik haar een uniek en lief mens vond.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.