De ziekte van Parkinson is bij Rob de Nijs niet in z'n koude kleren gaan zitten. Hij vergeet veel en valt regelmatig. Toch laat de Nijs zijn leven niet verpesten door het laatste stuk, hij stapt uit het leven als de vernederende ziekte het hem te moeilijk maakt. De 76-jarige zanger heeft daar al afspraken over gemaakt met zijn veel jongere partner Henriëtte.

De Malle Babbe-zanger vertelt in een openhartig interview openhartig in Volkskrant Magazine over de "vernederende ziekte" waar hij (en zijn gezin) mee moet dealen. Hij is vergeetachtig, valt met regelmaat en is bang dat hij de pubertijd van zijn zoon Julius niet zal meemaken. Zo brak hij al zijn vinger, kneusde hij zijn ribben en enkel en zit er een breuk in zijn kuitbeen. "Het is alsof je op zo'n moment een onmiddellijke verslapping van alles hebt. Dat is heel naar. Het lukt me dan ook niet om zelf overeind te komen. Het gekke is dat je op de momenten dat je valt, denkt: o ja, ik heb parkinson, en dan vergeet je het weer. Ik tenminste."

Article continues after the ad

Podiumbeest

Voorlopig blijft Rob nog wel optreden. Er staat ons namelijk ook nog een afscheidstour te wachten aan het eind van dit jaar. Wél trekt hij voor zichzelf een grens: de zanger wil niet op een scootmobiel het podium op. Hij wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP