Na een lelijke valpartij tijdens een optreden die viral ging, kon Rob de Nijs er niet omheen: de zanger moest vertellen dat hij aan de ziekte Parkinson lijdt. Iets wat een behoorlijke impact heeft op zijn gezin. 

Zo vertelde Rob maandag in het Belgische programma Vandaag waar hij met zijn vrouw Henriëtte aanwezig was. 

Article continues after the ad

Positief

De twee spraken openhartig over de ziekte die Rob onlangs kreeg. De zanger heeft na de diagnose zijn hele leven moeten omgooien, zowel op muzikaal gebied als privé. Maar hij blijft optimistisch. Op dit moment gaat het best goed. 

Rotziekte

Rob: 'Over het algemeen gaat het heel goed. Zo lang ik maar kan zingen. Het heeft veel met je mindset te maken. Hoe je jezelf voelt. Muziek is gewoon het beste medicijn dat er is. Maar het blijft natuurlijk een rotziekte. Het is elke keer maar afwachten: hoe lang gaat het nog duren?'

Mantelzorg

Ook voor zijn vrouw Henriëtte (Jet) verandert er een hoop. "Onze rollen worden anders, we hebben het zelfs al over mantelzorg gehad. Dat is nu gelukkig nog niet echt aan de orde. Maar we zijn daar wel steeds bewuster van."

Zoon Julius

Zoon Julius, net acht jaar geworden, weet ook dat zijn vader de ziekte heeft en is erg bezorgd. "Hij weet alles. Wij gaan er vanuit dat hij dit met ons samen aan kan. Hij weet wat Parkinson is. Je moet dat delen, het hoort bij het leven. Papa heeft dit", aldus Henriëtte.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Vandaag

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.