Rob de Nijs (77) schuift vrijdagavond aan bij talkshow ‘Op1′. De zanger was aanwezig bij het praatprogramma om te vertellen over zijn afscheid van de muziek met zijn nieuw verschenen slotakkoord ‘t Is mooi geweest.

De zanger stopte een jaar geleden met optreden, na een carrière van maar liefst zestig jaar. Deze keuze maakte De Nijs nadat hij werd gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. 

Parkinson

'Ik vind het heel mooi, en ik heb het gevoel dat anderen ook gaan vinden', vertelt de zanger over zijn nieuwe album. Speciaal voor de Nijs zongen Danny Vera en Paskal Jakobsen Wat als later nu is. En dat riep een hoop emoties op aan tafel. 

Coronavirus

Hoewel zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. 'Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me verder goed.' De zanger denkt dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat zijn situatie daardoor is verslechterd. 'Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.' Hij vertelt dat hij een van de beste neurologen heeft op zijn gebied. 'Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.'

Article continues after the ad
Door: AD.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.