Rob de Nijs wordt eind dit jaar 75 en van stilzitten achter geraniums is absoluut nog geen sprake. De zanger brengt een nieuwe plaat uit en speelt nog steeds live. Op zijn nieuwe plaat werkt De Nijs weer nauw samen met zijn ex Belinda Meuldijk. Zo voor de hand liggend was dat lange tijd niet, zo vertelt Rob in Trouw.

Dramatische scheiding

Belinda Meuldijk schreef sinds 1980 voor De Nijs. Nu tekent ze ook weer voor zeven van de twaalf nummers op de nieuwe plaat. Maar de scheiding in 2006 zorgde voor een diepe kloof tussen de twee. Rob zegt tegen de krant: “Het was geen leuke scheiding, vrij dramatisch ook voor onze kinderen Robbert en Yoshi. Op een gegeven moment heb ik gezegd: zullen we ermee ophouden en weer aardig doen? Als ik nu zie wat we allemaal gezegd hebben… Dan denk ik: jongens toch, wat kunnen mensen vreemd doen.”

Vergeving

“Dat we het goed maakten, was zo’n opluchting”, gaat De Nijs verder: “We konden elkaar vergeven; vergeving is een van de mooiste dingen in het leven. En nu hebben we het er niet meer over.” En eerlijkheid duurt het langst, zo merkt Rob op: “Zij is de moeder van twee van mijn kinderen en Jet, mijn huidige vrouw, kan goed met haar opschieten. Het was allemaal niet zo mooi, die verhouding met Jet naast mijn huwelijk, maar ik denk dat veel mensen dit soort geheimen hebben. Ik ben er uiteindelijk maar eerlijk over geweest, dan kunnen ze me er niet op pakken.”

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Show.nl