Terwijl Rik van de Westelaken (47) in zijn werk de verandering bewust opzocht, verlangde hij privé naar een stabiele thuisbasis. Die heeft hij gevonden, al ging dat niet vanzelf.

Na zeventien jaar het NOS Journaal te hebben gepresenteerd, was Rik van de Westelaken toe aan een nieuwe uitdaging. Toen hij in 2016 de kans kreeg om over te stappen naar een commerciële zender, greep hij die dan ook met beide handen aan. Maar na een aantal slecht bekeken programma’s als Peking Express en Rik over de Grens keerde hij terug bij de publieke omroep. Als presentator van Wie is de Mol? en EenVandaag. ‘Tegen mijn lievelingsprogramma en EenVandaag kon ik geen nee zeggen,’ vertelde Rik onlangs in Libelle.

Article continues after the ad

Gestrande relaties

Terwijl hij in zijn werk de verandering opzocht, was hij privé juist toe aan rust en regelmaat. Op de vraag waarin zijn geluk zit, antwoordde hij: ‘In een stabiele en goede thuisbasis, dat is uiteraard het belangrijkste.’ Rik vond die basis bij een tien jaar jongere ambtenaar, die graag buiten de publiciteit blijft. ‘Ook in relaties was het vallen en opstaan. Ik weet nu wat en wie beter bij me past,’ zegt de presentator, die eerder drie serieuze relaties zag stranden. Rik was negen jaar samen met Brian, vervolgens vijf jaar met kapper Rik, waarna hij drieënhalf jaar een relatie had met acteur Thomas Cammaert. Over het liefdesgeluk met zijn huidige partner zei Rik eerder in JAN: ‘Ik dacht dat ik mijn portie verliefdheden wel had gehad. Hoeveel geluk kun je hebben? Er zijn mensen die nóóit verliefd worden. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders