Rick Paul van Mulligen kan zich best een beetje opwinden over de casting van homoseksuele rollen in Nederlandse films en series. Bijvoorbeeld over de hoofdrol van Waldemar Torenstra, die heteroseksueel is, in Singel 39. "Ja. Dat maakt me kwaad. Of, kwaad, ik vind het jammer, voor iedereen", zegt Rick Paul in Volkskrant Magazine.

"Tegen mij wordt vaak gezegd: 'sorry, maar niemand zit er op te wachten als jij een hetero speelt'. Maar als er dan een goeie homorol langskomt, mogen de heterohunks dat doen", vervolgt de 37-jarige acteur. "Het is niet zo dat ik het Waldemar persoonlijk niet gun, en in een perfecte wereld zou iedereen alles moeten kunnen spelen. Maar mij wordt nu veel geweigerd vanwege mijn geaardheid, dat moet dan andersom eigenlijk ook gebeuren."

Enorme verschillen

Volgens Rick Paul, die eerder dit jaar meedeed met Wie is de mol?, worden we ons dan pas bewust van de enorme verschillen in kansen in de filmwereld. "Het is een beetje zo: als Waldemar die mooie homorol mag spelen, dan wil ik ook de hoofdrol kunnen krijgen in kickboksserie Vechtershart."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | (ANP)