Rick Paul van Mulligen zou graag wat vaker ander soort rollen spelen. De acteur, die met zijn vriend en een goede vriendin hun tweede kindje verwacht, is er klaar mee om vaak in films in series de 'gay best friend' te spelen, zegt hij in De Telegraaf.

Mede door zijn rol in de serie A'DAM - E.V.A. en door zijn deelname aan programma's als De grote improvisatieshow en Wie is de Mol? is zijn bekendheid toegenomen en kan Rick Paul kritischer zijn op welke acteerklussen hij aanneemt. "Natuurlijk ben ik op een punt in mijn carrière aangekomen dat ik het me kan veroorloven om hier openlijk een mening over te hebben en dat soort rollen voortaan te weigeren. Dat had ik tien jaar terug ook niet gedurfd. Maar ik ben zo gedesillusioneerd geraakt. Er is mij zelfs wel eens te kennen gegeven dat ik toch niet moest denken dat mensen op iets anders zitten te wachten. Maar er zijn spannendere verhalen te vertellen dan alleen die over de gay best friend. Gelukkig kan ik aan het toneel wel groeien en meer laten zien."

Article continues after the ad

Zijn bekendheid gebruikt de 37-jarige acteur ook om zich meer in te zetten voor de lhtbi-gemeenschap. "Dat is nooit een vooropgezet plan geweest. Ik heb me er zelfs nog een tijdje tegen verzet. Toen ik samen met regisseur Marcus Azzini mijn solo Paradijsvogel maakte voor De Parade wilde ik het juist niet over mijn homoseksualiteit hebben, maar uiteindelijk ging het toch bijna alleen maar daarover. Datzelfde gold voor Allemaal mensen. En nu denk ik, als ik op dat gebied iets kan betekenen, waarom niet?"

Rick Paul vindt het goed en nodig dat er meer over acceptatie en emancipatie wordt gepraat. "Toen het nieuws over ons tweede kindje naar buiten kwam, waren de comments niet voor de poes. Dat het kindermishandeling zou zijn was nog zo’n beetje de mildste reactie. Zolang mijn gezin nog een regenbooggezin wordt genoemd, is het kennelijk ook nodig. Ik blijf toch anders in de ogen van veel mensen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP