Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder was vroeger kooklerares en we kregen dus altijd goed en lekker eten. Dat vind ik nu, maar toen was ik een slechte eter en at nooit mijn bord leeg. Maar dat wilde ze wel en dan werd ik met een warmhoudbord naar de keuken gestuurd en moest daar blijven zitten totdat mijn bord leeg was.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik was vroeger nooit een viseter, maar de laatste jaren vind ik bijna alle visgerechten heerlijk. Ik ben het echt gaan waarderen. Al ben ik ook een hapjesman. Kleine gerechten als oesters, kreeftjes en een steak tartare. Ik ben echt een Bourgondiër. Wat ik niet lekker vind, zijn tuinbonen. Dat is ook iets van vroeger. Mijn vader vond ze heerlijk, maar ik kreeg ze niet weg. Nog steeds niet.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Mijn koelkast is over het algemeen niet echt goed gevuld. Vaak geef ik ze dan een toastje met een kaasje of vis. Dat heb ik altijd wel in huis. Of ik haal een pizza uit de vriezer. Maar ik heb ook weleens een pasta aioli gemaakt met knoflook, olie en chilipepers.’

Dit artikel komt uit Story editie 20. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP