Acteur Rick Engelkes is binnenkort op het witte doek te zien als ‘Dokter Simon’. De acteur en producent speelt een bijrol als gynaecoloog in de nieuwe Nederlandse komedie 'Huisvrouwen bestaan niet', zo maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

Huisvrouwen bestaan niet

'Huisvrouwen bestaan niet' vertelt over drie vrouwen - twee zussen en hun moeder - die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Dokter Simon is de gynaecoloog waar Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Jasper (Kay Greidanus) op consult gaan.

GTST

Dokter Simon was een van de populairste personages uit de geschiedenis van GTST. Engelkes vertolkte de rol tussen 1990 en 1994. Simon Dekker keerde in 2003 een aantal maanden terug; hij werd uiteindelijk doodgeschoten op het moment dat hij zijn ja-woord wilde geven.

Gimmick

Engelkes is de afgelopen jaren vooral actief als theaterproducent. Huisvrouwen bestaan niet is zijn eerste speelfilm. “Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling”, stelt Engelkes. “En er zit toevallig een arts in, dus die gimmick konden we niet laten liggen, alles is tenslotte ooit begonnen bij GTST.”

Andere rollen

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca, Jelka van Houten, Kim Bakkum en Leo Alkemade. Het scenario is van cabaretier Richard Kemper. Huisvrouwen bestaan niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders