Cabaretier Richard Groenendijk is opgegroeid in een gezin waar humor centraal staat. Toch heeft ook hij in het verleden te maken gehad met pesten. Richard ging in gesprek met Koos van Plateringen voor Shownieuws en vertelde er openhartig over. 

Article continues after the ad

Entertainen

Vanaf kinds af aan wilde Richard de planken op. "Thuis deden we 's avonds de lampen aan en dan zei ik 'goedenavond dames en heren'. Ik wilde dus altijd entertainen en was gefascineerd door theater", vertelt Richard in Shownieuws. Toon Hermans en Wim Sonneveld zijn altijd Richards idolen gebleven. 

Geen doorsnee kind

"Ik heb altijd al gehad dat ik met mijn mond en mijn humor situaties moet redden. Ik was niet een doorsnee kind, altijd bezig met creativiteit. Ik woonde in een klein dorp en was niet van de jongens-jongensdingen. Als ik gepest werd had ik altijd al een grap klaar. 'Ik dacht altijd als ze iets naar mij riepen 'dat is jullie probleem, jullie zijn gek.'" 

Als zijn alter-ego Jopie Parlevliet had Groenendijk zijn eigen talkshow op RTL4. Nu is hij elke donderdag te zien in het programma Wat vindt Nederland? als nieuwe teamcaptain.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws