Cabaretier Richard Groenendijk is opgegroeid in een gezin waar humor centraal staat. Toch heeft ook hij in het verleden te maken gehad met pesten. Richard ging in gesprek met Koos van Plateringen voor Shownieuws en vertelde er openhartig over. 

Entertainen

Vanaf kinds af aan wilde Richard de planken op. "Thuis deden we 's avonds de lampen aan en dan zei ik 'goedenavond dames en heren'. Ik wilde dus altijd entertainen en was gefascineerd door theater", vertelt Richard in Shownieuws. Toon Hermans en Wim Sonneveld zijn altijd Richards idolen gebleven. 

Geen doorsnee kind

"Ik heb altijd al gehad dat ik met mijn mond en mijn humor situaties moet redden. Ik was niet een doorsnee kind, altijd bezig met creativiteit. Ik woonde in een klein dorp en was niet van de jongens-jongensdingen. Als ik gepest werd had ik altijd al een grap klaar. 'Ik dacht altijd als ze iets naar mij riepen 'dat is jullie probleem, jullie zijn gek.'" 

Als zijn alter-ego Jopie Parlevliet had Groenendijk zijn eigen talkshow op RTL4. Nu is hij elke donderdag te zien in het programma Wat vindt Nederland? als nieuwe teamcaptain.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws 

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders