Richard Groenendijk pauze

Een beetje vrolijkheid kunnen we wel gebruiken in deze gekke tijd. Richard Groenendijk bedacht daarom een nieuw carnavalslied over het coronavaccin. Het nummer 'Spuitje erin, spuitje eruit', moet dé carnavalskraker van het jaar worden. De cabaretier hoopt hiermee het succes van 'Tebbie nou op je muil?!' te evenaren. 

Met zijn alter-ego Jopie Parlevliet, start Richard Groenendijk (48) het nieuwe jaar met een hilarische carnavalskraker. In het nummer verwijst de cabaretier naar het coronavaccin. Hij hoopt meer vrolijkheid te brengen in deze onwerkelijke tijd: 'Ik wil gewoon een beetje lol maken', vertelt hij aan Shownieuws.

Carnavalslied over het coronavaccin

Groenendijk heeft geen enkele intenties om mensen één kant op te duwen of zijn mening op te dringen. 'Het maakt mij niet uit of je voor of tegen het vaccineren bent tegen corona.', zegt hij tegen Shownieuws. 'Een andere optie was geweest, dat ik niks had gedaan en dat vind ik érg ongezellig'.

Carnaval vindt dit jaar plaats tussen veertien en zestien februari. Ondanks dat we allemaal binnen zitten en het een digitaal feest wordt, maakt de grappenmaker er een feestje van. Maandag is de release van de hit, maar via Instagram zien we alvast een voorproefje:

 

Article continues after the ad

Meer humor op tv

Vorige maand gaf de alleskunner al aan, dat hij meer humor op tv wilt zien. Hij denkt dat mensen vooral in coronatijd hier meer behoefte aan hebben en dat het goed scoort. Zijn meest recente voorstelling trok bijvoorbeeld veel kijkers. Richard: "En 99 procent positieve reacties. Mensen die zeiden: ’We gingen nooit naar het theater, maar als ’t straks weer begint, komen we!’ Iedereen snakt naar een avondje-uit, naar vermaak', vertelt hij aan De Telegraaf. 

Als de cabaretier het alleen voor het zeggen had, zou er een dagelijks cabaretblokje te zien zijn na het NOS Journaal van 20:00 uur. "Ik denk niet dat het Journaal moet wijken, maar een scène ná de dagelijkse sores, om de boel weer een beetje te relativeren', aldus Richard. 

Bron: Shownieuws, De Telegraaf | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.