Richard Groenendijk is toegevoegd aan de stemmencast van de nieuwe tekenfilmversie van de Fabeltjeskrant. De Rotterdamse cabaretier verzorgt de stemmen van Ed en Willem Bever, maakte distributeur Dutch FilmWorks donderdag bekend.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Georgina Verbaan en Armin van Buuren als personages in de film te horen zijn. De 80-jarige Els Scherjon, die in de oorspronkelijke televisieserie de stem van Juffrouw Ooievaar insprak, werkt ook mee aan de nieuwe bioscoopfilm. Zij verzorgt wederom de stem van het iconische personage.

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen

De titel van de eerste digitaal geanimeerde film over het bekende bos en zijn personages luidt De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen. Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie.

Vijftigste verjaardag

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de televisieserie gevierd; op 28 september was het precies een halve eeuw geleden dat de eerste uitzending te zien was. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders