Renze Klamer zit al sinds begin december vast in Zuid-Afrika na een positieve coronatest. Ondanks hij 'netjes in quarantaine' heeft gezeten, kan de inmiddels betere presentator nog altijd niet naar huis vliegen. 

En dat komt volgens Renze door de onduidelijkheid rondom testen. Op Twitter neemt hij iedereen mee in dit avontuur.

Quarantaine

'Op 4 december wilde ik terugvliegen vanuit Johannesburg naar Amsterdam, maar testte positief. Ik ging netjes in quarantaine, en keek op nederlandwereldwijd.nl', begint Renze zijn verhaal. 

Overheid checken

Al snel bleek dat ik positief bleef testen, ondanks het ontbreken van symptomen. Voor mensen die positief blijven testen én uit een land met zorgwekkende virusvariant komen meldt de overheidswebsite het volgende', schrijft de presentator terwijl hij een overzicht deelt van de regels. Klamer had een positieve PCR-test van elf dagen oud, een positieve PCR-test van minder dan 48 oud en een artsenverklaring dat je niet meer besmettelijk bent nodig. De presentator leverde dit alledrie netjes aan bij KLM en kreeg goedkeuring van de vliegmaatschappij. Maar eenmaal bij het inchecken, ging het mis.

Article continues after the ad

'Het wordt nog gekker'

'Daar zei men dat ik ook een negatieve antigeentestuitslag nodig had', schrijft een verontwaardigde Renze op Twitter. De manager op het vliegveld liet aan Renze de engelstalige website van de overheid zien en daarop vallen er andere regels te lezen. Volgens deze Engelstalige website van onze zelfde overheid moet ik dus opeens wél ook een antigeentest kunnen laten zien', aldus een verbaasde Klamer. 'Maar het wordt nog gekker', vervolgt hij.

Diverse regels 

'Iemand anders van KLM vertelt dat ze ook de internationale site traveldoc.aero volgen. Daarop staat het volgende'. Weer deelt Renze een screenshot van de regels op de website. 'Volgens deze site moet het eerste positieve PCR-testresultaat 2 weken oud zijn, in plaats van de 11 dagen die de overheid aangeeft. Wtf!?', deelt hij in zijn zoveelste Tweet. 'En dus óók een antigeen test. Wat is het nou mensen!?!?'

Duidelijkheid 

 

'Resultaat: nog langer m’n kinderen niet zien, extra hotel- en testkosten en totaal geen duidelijkheid over welke regels ik moet aanhouden om morgen wel terug te kunnen vliegen', aldus de presentator. 'Wie biedt duidelijkheid?' De laatste tweet van Klamer is zes uur geleden geplaatst. Daaraan vraagt hij nogmaals om duidelijkheid zodat hij hopelijk vanavond kan terugvliegen.

Bron: Nu.nl, Twitter | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.