Renze Klamer en Fidan Ekiz presenteren vanaf dit najaar samen een nieuwe dagelijkse talkshow op NPO 1. Het programma van omroep BNNVara is te zien op het oude tijdslot van De Wereld Draait Door, tussen 19.00 en 20.00 uur. Dat meldt het AD op basis van bronnen.

Testuitzending

Volgens de krant maakten de presentatoren afgelopen weekend een testuitzending en is het de bedoeling dat ze vanaf 31 augustus beginnen met het programma. BNNVARA wil vrijdagavond nog niets kwijt over het mogelijke nieuwe programma. Ingewijden vertellen wel dat de overkoepelende NPO na DWDD af wil van de kritiek dat een talkshow te veel ruikt naar de Amsterdamse grachtengordel.

Nieuwe uitdaging

BNNVARA maakte vanaf oktober 2005 De Wereld Draait Door. Het toonaangevende praatprogramma van Matthijs van Nieuwkerk stopte in maart van dit jaar, omdat de presentator toe was aan een nieuwe uitdaging. De 44-jarige Ekiz is op dit moment een van de presentatoren van het dagelijkse praatprogramma Op1. Ze presenteert met Jeroen Pauw op zondagavond. Klamer (31), die in 2018 de EO verruilde voor BNNVARA, maakt wekelijks Op Vrijdag, waarbij hij twee gasten interviewt. Volgens het AD draaide ook NOS-nieuwslezeres Simone Weimans proef met Klamer, maar de voorkeur van de omroep ging uiteindelijk uit naar Ekiz. Sophie Hilbrand en Tim Hofman zouden eerder al zijn afgevallen als presentatieduo.

Bron: AD.nl | Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.