Renée Soutendijk staat vanaf vrijdagavond, samen met Victor Reinier, op het toneel met een rol in het toneelstuk Roem. 'Ik gebruik mijn status van bekende Nederlander alleen als ik iets heb aan te prijzen. Anders zul je mij niet aantreffen in welke krant of tijdschrift dan ook', zegt ze tegen de Volkskrant.

Bekendheid en roem zijn ook het thema van de voorstelling. Het gaat volgens Soutendijk 'op een ironische manier over wat een BN'er overkomt als hij ineens ten val komt - in dit geval over een bekend acteur die uit een tv-serie wordt geschreven. Maar ook figuurlijk over het loslaten van een rol, zoals iedereen dat op z'n tijd overkomt - als je met pensioen gaat, bijvoorbeeld, of als je kinderen het huis uit gaan. Is je rol een deel van je identiteit geworden en hoe kom je daarvan los?'

Divaschap

In Nederland stelt het divaschap volgens de actrice weinig voor. 'Je stapt in een geleende jurk in een limousine en dan stap je er bij de rode loper weer uit. Het is een spelletje waaraan je meedoet als het nodig is. Nee, ik heb geen rare eisen, ik ben dienstbaar aan mijn vak, sta open voor nieuwe ervaringen, ben leergierig. Maar ik vind het wel prettig om aan de producent te vragen of we Roem in plaats van vijf keer per week ook vier keer kunnen spelen.'

#MeToo

Soutendijk wil weinig kwijt over de huidige #MeToo-perikelen. 'Daar ga ik niets over zeggen. Ik heb het geluk gehad dat ik nooit iets in die zin aan den lijve heb ondervonden. Het is goed dat dit naar buiten komt, maar ik vind het ook eng dat alles op één hoop wordt gegooid en er soms een heksenjacht ontstaat', zegt ze.

Bron: ANP | Beeld: ANP

De baby van Eva Longoria zal niet opgroeien in de heuvels van Hollywood. Na er jaren te hebben gewoond, heeft de zwangere Desperate Housewives-actrice haar onroerend goed te koop gezet om elders een nieuwe start te maken. Samen met José Bastón, de man die haar éíndelijk het bewijs biedt dat echte liefde wel degelijk bestaat!

Doen veel vrouwen het tijdens de zwangerschap wat rustiger aan, zo niet Eva Longoria (43). De actrice benut deze periode juist om haar huizen in Hollywood Hills te verkopen. Vlak vóór haar zwangerschap kreeg Eva het al op haar heupen, toen ze haar Spaans getinte villa van de hand deed. En afgelopen najaar zette ze een paar straten verderop het miljoenenstulpje te koop dat ze in 2015 had gekocht van Tom Cruise. Eva wil ook af van haar mediterrane herenhuis, dat ze twaalf jaar geleden aanschafte voor 2,8 miljoen euro. Ze vraagt er 3,1 miljoen euro voor, dus een winst van drie ton is mooi meegenomen. Eva hoeft niet naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen, ze bezit immers nog luxe optrekjes in Beverly Hills, Malibu en San Antonio. Maar met de verkoop van haar onroerend goed in Hollywood Hills lijkt ze een streep te willen zetten onder haar roerige verleden.

Lees alles over dat roerige verleden in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Rights Managed | Hollandse Hoogte

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Beeld: Peter Smulders