René van der Gijp heeft de racisme-uitzending van Veronica Inside maandagavond ervaren als een 'Joegoslavië-tribunaal'. Wat hem betreft was dit de laatste uitzending waar hij en Johan Derksen aan meewerkten. Dat stelde de analist dinsdagavond in RTL Boulevard.

'Je bent godverdomme twaalf jaar een team en dan ga jij tijdens een uitzending die zo cruciaal is voor Johan hem zitten afvallen', stelde Gijp over Wilfred Genee. De presentator probeerde maandag een open gesprek over racisme te leidden tussen Derksen, Van der Gijp, advocate Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta.

'Ik ben zo teleurgesteld in Wilfred', vervolgde Van der Gijp. 'Ik ben nu aan tafel op mijn hoede, dit wordt een totaal ander programma. Zeker als Johan nu ook voortaan met een zak aardappelen van vier kilo naar Hilversum rijdt. We hebben hem heel duidelijk gemaakt dat we klaar met hem zijn.'

Doorgaan

De speciale uitzending was georganiseerd nadat Derksen onder vuur lag vanwege een vermeend racistische vergelijking die hij maakte tussen Zwarte Piet en rapper Akwasi. Adverteerders trokken zich terug en de spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma.

Article continues after the ad

Veronica stelde dinsdagmiddag met Derksen gepraat te hebben en ervan overtuigd te zijn dat de drie analisten na de zomer door zouden gaan met het programma. Veronica was dinsdagavond na RTL Boulevard niet voor commentaar bereikbaar.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.