René van der Gijp is door lezers van Veronica Magazine uitgeroepen tot de grappigste bekende Nederlander. De analist van Veronica Inside laat daarmee beroepskomieken als André van Duin en Jochem Myjer, die respectievelijk tweede en derde werden, achter zich.

"Dat vind ik hartstikke leuk. Ik lach me helemaal de pleuris joh", reageert 'Gijp' in het blad op de uitverkiezing. "Ben ik echt zo grappig dan? Er zijn genoeg mensen waar ik zelf heel hard om kan lachen, dus ik vind het toch wel mooi dat ik die heb verslagen."

Grap uit de bocht

René dankt zijn succes vooral aan collega's Wilfred Genee en Johan Derksen, vindt hij zelf. Maar doordat ze zo vaak met elkaar op tv zijn, vliegt er ook weleens een grap uit de bocht. "Dan roep ik iets over homo’s dat ik beter niet had kunnen doen. Maar zoiets er per ongeluk uitgooien, is inherent aan het programma dat we maken. (…) Soms denk ik echt dat ze het groter maken dan het is. Als ik een grap maak over homo’s, gaat Peter van der Vorst me gelijk een heel verhaal appen over wat hij als twaalfjarige allemaal heeft meegemaakt. Ja, vervelend, maar dat is mijn grap niet hè."

Chantal Janzen

Veronica Magazine had een shortlist samengesteld van ruim veertig mannen en vrouwen, bekend van tv, film en theater. In de afgelopen weken kon er worden gestemd. Na René, André en Jochem eindigde Ronald Goedemondt op de vierde plaats. Chantal Janzen is de eerste vrouw, op plaats vijf.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.