Er is afgelopen vrijdag ingebroken in het huis van René van der Gijp. Dat vertelde de voetbalanalist maandagavond tijdens de uitzending van Veronica Inside. De inbrekers hebben niet veel waardevolle spullen meegenomen.

"Ik reed vrijdagavond terug naar Dordrecht en toen belde mijn vriendin op, helemaal overstuur, en die zei: 'Er is ingebroken, ik ga de politie bellen'", aldus Van der Gijp. Toen hij thuiskwam, bleek er inderdaad ingebroken te zijn.

Article continues after the ad

Schamele buit

Volgens Van der Gijp hebben de inbrekers niet veel kunnen meenemen, op een aantal horloges en zonnebrillen na. Er zijn weinig waardevolle spullen in zijn huis, zegt Van der Gijp: "Je kan bij mij beter niet inbreken, want bij mij valt niet veel te halen." Even dacht Van der Gijp wel dat de inbrekers zijn Gouden Televizier-Ring hadden meegenomen uit zijn trofeeënkast, maar die trof hij later op de grond aan.

Carrière

Van der Gijp speelde tussen 1982 tot 1987 vijftien interlands voor het Nederlands elftal en was actief voor clubs als PSV en sc Heerenveen. Na zijn loopbaan als voetballer maakte hij carrière in de media. Hij is nu vooral bekend als analyticus van het populaire tv-programma Veronica Inside. In 2011 won het programma, dat toen nog Voetbal International heette, de Gouden Televizier-Ring.

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.