Vorige week maandag, Koningsdag, stond René van der Gijp na de live uitzending van Veronica Inside een angstaanjagende ervaring te wachten: de sympathieke voetbalanalist werd het slachtoffer van een beoogde roofoverval, waarbij de ruit van zijn auto werd ingeslagen.

Gelukkig wist René door gas te geven en hard weg te rijden aan deze gruwelijke situatie te ontkomen, al zat de schrik er nadien goed in. René wilde op het moment dat deze Story-editie dagen eerder naar de drukker ging vanwege de viering van 5 mei, nog geen persoonlijke toelichting geven; zijn verloofde Minouche nam de honneurs waar. ‘We kunnen op dit moment geen uitspraken doen over hetgeen er gebeurd is. Dat komt omdat er een politieonderzoek gaande is. We willen er nu nog geen ruchtbaarheid aan geven. We hopen dat de daders gepakt worden.’ Contact met René zit er even niet in. ‘Het telefoonnummer van René is uit de lucht. Hij is nu niet bereikbaar, het contact loopt even via mij.’ 

Article continues after the ad

Rolex-roofbende

Het is de zoveelste overval, of poging daartoe, waarbij een BN’er betrokken is. Al maandenlang houdt angst de vaderlandse showbizz en society in zijn greep: veel BN’ers, vooral die van wie bekend is dat ze vermogend zijn, vrezen doodsbang het volgende slachtoffer te worden van de meedogenloze, landelijk opererende Rolex-roofbende en aanverwante criminelen. De aangiftes van overvallen op bekendheden stapelen zich inmiddels op. Estelle Cruijff werd pal voor haar woning in Amsterdam-Zuid zwaar mishandeld en beroofd van haar Rolex; bij haar achterbuurvrouw Connie Witteman drongen de dieven hondsbrutaal binnen, zich vergrijpend aan de kostbare juwelen en sieraden van de glamourdiva. Vastgoedmiljardair Ronnie Rosenbaum, ook bekend als de ex-vriend van Tatjana Simic, raakte zijn peperdure horloge kwijt toen hij overvallen werd nabij zijn exclusieve Bentley. 

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.