René Froger heeft met groot verdriet kennis genomen van het overlijden van zijn goede vriend Dominic Grant. Op Instagram noemt hij hem zijn 'oudere broer'.

'Hoeveel kan je van je vrienden houden? Hoeveel kan je iemand missen? Ik weet wel dat het niet te beschrijven is', schrijft René in een emotionele post.

Article continues after the ad

40 jaar vriendschap

'Mijn oudere broer is niet meer.... zo lang, zo genoten van elkaar. En je hebt me zoveel geleerd. Bijna 40 jaar vriendschap van de grootste kwaliteit. Eerlijk, echt en zo getalenteerd.' René beschrijft hoe hij en Dominic 'hele nachten' hebben doorgehaald en 'oneindig veel van muziek hebben genoten'. 'Samen gezongen maar ook gedronken op het leven. Onze families samen grootgebracht (...) Rust zacht lieve vriend. En Jules, alle, alle kracht en liefde.'

Overlijden

Vrijdag werd bekend dat Dominic op 71-jarige leeftijd was overleden. Zijn vrouw Julie Forsyth verklaart: 'Met groot verdriet moet ik mededelen dat ik mijn lieve Dominic op woensdag 18 november plotseling heb verloren aan een abdominaal aorta aneurysma (...) Hij was een geweldige echtgenoot, vader, broer en kersverse opa. Mijn hart is gebroken.'

Guys 'n' Dolls

Oorspronkelijk waren Dominic en Julie beiden onderdeel van de popgroep Guys 'n' Dolls. Toen deze groep uit elkaar ging in 1985, besloten de twee samen verder te gaan. De zanger vormde samen met zijn vrouw het bekende zangduo Grant & Forsyth. De twee hadden een nauwe band met Nederland. Zo woonden ze hier lange tijd en traden ze overal in het land op. Grant & Forsyth waren in 2017 nog een gastoptreden tijdens de wildwest-editie van de Toppers in de Arena.

Moment stilte

Op sociale media wordt vrijdag ruimschoots stilgestaan bij het overlijden van Dominic. Veel fans zijn geschrokken van het nieuws en zeggen hem te zullen missen. 'Wat verdrietig. Die prachtige stem en nog steeds zo’n verliefd koppel na al die jaren', zegt voormalig Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.