Na de razend populaire doventolk Irma Sluis is ook haar vervangster Corline Koolhof in één klap een BN’er. Lees in Story over haar relatiebreuk, haar dove ouders en haar nieuwe leven aan de kust.

Onder toeziend oog van ruim vier miljoen tv-kijkers voerde de 59-jarige Corline haar taak naar behoren uit en werd ook zij, in navolging van Irma, in één klap een BN’er. Dat tv-succes staat haaks op de ontwikkelingen in haar liefdesleven. ‘Corline en ik zijn uit elkaar, ze is mijn ex,’ vertelt Corline’s ex-partner Sjoerd Heijda (62) aan Story. ‘Het is wel grappig dat Corline nu ineens het gesprek van de dag is en ik daarover word gebeld. Mijn ex achtervolgt me. Haha.’ In september verkochten Corline en Sjoerd hun gezamenlijke woning in Almelo. Waar Sjoerd verhuisde naar een klein plaatsje in de buurt van Deventer, nam Corline haar intrek in een huurwoning in een badplaats aan de Noordzeekust.

Article continues after the ad

Ouders

De doventolk woont daar samen met de 35-jarige filmproducente Sanne Sickenga, al duurt dat niet lang meer: op 5 mei kocht Corline een rijtjeshuis in dezelfde gemeente en zal ze daar weer zelfstandig gaan wonen.  In 2008 werd Corline op RTV Oost geïnterviewd en vertelde ze over haar boeiende werkzaamheden als doventolk. ‘Mijn ouders zijn allebei doof. Ik ben met gebarentaal opgegroeid.’ Corline’s moeder Martie werkte als lerares op het Doveninstituut in Apeldoorn. Ze was vanaf haar geboorte geheel doof en trouwde later met een eveneens dove man. Samen kregen ze drie horende kinderen.

Beeld: Hollandse Hoogte

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.