Douwe Bob heeft donderdag van de politierechter in Amsterdam een boete van 1500 euro gekregen. Volgens de rechter is bewezen dat de zanger op 2 november twee beveiligers van het ziekenhuis OLVG in Amsterdam-Oost heeft bedreigd.

Douwe Bob had daarnaast te veel gedronken, toen hij met een Biro (brommobiel) naar het ziekenhuis reed. De veroordeling geldt ook dat feit. 'Ik schaam me', aldus een berouwvolle Douwe Bob. De 26-jarige zanger was in allerijl naar het ziekenhuis gereden omdat zijn vriendin onwel was geworden. Naar eigen zeggen was hij in paniek.

Article continues after the ad

Ruzie met beveiligers

In het ziekenhuis kreeg hij het aan de stok met twee beveiligers, die hij uitschold en bedreigde. De beveiligers werkten hem naar buiten en deden de deur op slot. De gealarmeerde politie hield de zanger aan. Een dag na het incident meldde Douwe Bob zich met een bos bloemen en excuses bij het ziekenhuis.

Rijverbod

'Buitengewoon vervelende feiten'', vond de officier van justitie, die een werkstraf van veertig uur en een rijverbod van vier maanden eiste. De aanklager toonde begrip voor de paniektoestand waarin de zanger verkeerde, maar vond dat hij niet in de Biro had moeten stappen. In december kreeg Douwe Bob ook al een rijverbod van drie maanden wegens rijden onder invloed.

Geen werkstraf

Volgens advocaat Juriaan de Vries heeft de paniek het gedrag van zijn cliënt bepaald, ingegeven door de fysieke toestand van zijn vriendin. 'Hij beseft dat hij beter een taxi of ambulance had kunnen bellen, maar zag op dat moment geen andere uitweg.' De raadsman pleitte ervoor de straf te beperken tot een boete. Ook de rechter noemde de feiten 'vervelend'. Zij zag geen aanleiding een werkstraf op te leggen, onder meer omdat Douwe Bob oprecht spijt heeft betuigd. De woordvoerder van de zanger was ondanks herhaalde pogingen donderdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Vriendin

Omdat zijn vriendin onwel werd, snelde Douwe Bob dus naar het ziekenhuis in Amsterdam. Maar wie is zijn partner eigenlijk op dit moment? In december leek het er al op dat hij samen was met ene Anouk, gezien de twee samen genoten van een zonovergoten vakantie. Toen werd een relatie alleen niet bevestigd. Bij de Edisons in februari wél, want daar bedankte de zanger zijn vriendin tijdens zijn speech. Hij noemde geen namen, maar diezelfde avond werd hij wel heel verliefd op de gevoelige plaat vastgelegd met – jawel – Anouk. En zo ziet de dame in kwestie eruit:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders, ANP