Patricia Paay hoort woensdag of ze een schadevergoeding van 4,5 ton krijgt van onder meer GeenStijl voor het publiceren van een seksvideo van haar. De tv-persoonlijkheid en voormalige zangeres had de website en twitteraar Eendevanger voor de civiele rechter in Amsterdam gesleept voor het verspreiden van het beruchte filmpje.

De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte. De rechter doet nu alsnog uitspraak. De zaak draait om de video waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. 'Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden', zei Paay. 'Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.' Ze ondervindt nog dagelijks last van wat er is gebeurd.

Article continues after the ad

WhatsApp

Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan 'minstens vijf mensen'. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders