Ali B, Boef en Ronnie Flex hoeven zich voorlopig niet bij de rechter te melden. De rappers zijn in beroep gegaan tegen de oproep om vragen te beantwoorden over hun vermeende wangedrag. Alle verhoren zijn daarom uitgesteld, bevestigt een rechtbankwoordvoerder.

De rappers zouden verhoord worden in een zaak die is aangespannen door de Stichting Music#MeToo, die iets wil doen aan het in haar ogen vrouwonvriendelijke en discriminerende gedrag van rappers. De stichting vindt dat zowel de rappers als hun platenlabels en managers meer verantwoordelijkheid moeten nemen om een einde te maken aan 'wangedrag' van de artiesten.

Article continues after the ad

Getuigenverhoor

De openbare verhoren zouden vrijdag en volgende week dinsdag plaatshebben bij de rechtbank in Lelystad. Naast de artiesten waren ook bestuurders van platenlabel Warner Music en managementbureau SPEC opgeroepen voor een getuigenverhoor.

Music#MeToo

Music#MeToo gaat nog deze week een verzoek indienen bij het gerechtshof om vaart te maken met de beslissing of de rappers alsnog voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.