De rechtbank van Amsterdam beslist op 9 juni of de vijf getuigen die Rachel Hazes wil horen ook daadwerkelijk gehoord gaan worden. Dit is 'een tussenbeslissing' vooruitlopend op 'de inhoudelijke behandeling van de zaak', verklaarde de rechtbank dinsdag. Hazes vindt dat haar belangen niet goed zijn behartigd nadat zij een inzinking had gekregen en ze mensen in 2016 een volmacht had gegeven om namens haar op te treden.

Rachel stelde drie personen aan, onder wie oud-zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël. Via de volmacht, die tot begin 2018 duurde, konden 'de zaken' in die periode doordraaien, stelde Rachels advocaat Royce de Vries.

Volmacht

Maar van de volmacht is 'misbruik gemaakt', zei De Vries, en er gebeurden 'dingen buiten haar zicht om'. Daar zou Rachel na het aflopen van de volmacht door 'onderzoek' zijn achtergekomen. De gevolmachtigden zouden zichzelf 'verrijkt' hebben, aldus de raadsman. Zo zouden Van Beek en Israël het muziekbedrijf Melvin Produkties BV voor een 'habbekrats' hebben willen verkopen. Dat zou Rachel nooit gewild hebben, zei De Vries. 'Dat de verweerders Melvin Produkties hebben willen verkopen, toont aan dat ze handelden uit eigen belang.' Daarnaast zou Van Beek minstens 10.000 euro naar zichzelf hebben gesluisd. In totaal is op negen vlakken sprake van misbruik, aldus De Vries.

Onherkenbaar

Israël noemde de verklaring 'stuitend' en vindt het vreemd dat 'zomaar' van alles beweerd kan worden. 'Ik ken Ras vele jaren, ik heb er goede herinneringen aan', zegt hij. 'Ze is voor mij totaal onherkenbaar op dit moment.' Ook Van Beek, die de geldzaken namens Rachel beheerde, is het oneens met de aantijgingen. Zij stelde dat het geldbedrag naar Rachels dochter Roxeanne is gegaan, onder meer om optredens voor te schieten.

Article continues after the ad

'Absurd'

Roxeanne was een van de gevolmachtigden. Zij zou van veel zaken echter geen weet hebben, stelde De vries. Zo is zij niet meegenomen in 'de cc's van mails'. Roxeanne, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank, liet via een schriftelijke verklaring weten dat de gevolmachtigden Rachel 'jarenlang' hebben bijgestaan en 'dag en nacht' hebben geholpen. Ze noemde haar moeders verklaring 'absurd'.

Bron: ANP | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.