Talpa Network en John de Mol zijn donderdagochtend nog niet met een reactie gekomen op de uitleg van Johan Derksen in het programma VI over zijn 'kaarsenverhaal'. Derksen stelde dinsdagavond met een kaars een bewusteloze vrouw gepenetreerd te hebben, maar nuanceerde deze uitspraken woensdagavond. Hij zou een kaarsenstandaard tussen de benen van de vrouw hebben gezet.

De uitspraken leidden woensdag tot veel boze reacties, onder meer van de regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag. Hoofdsponsor Stella Fietsen maakte donderdagmiddag bekend de samenwerking met het programma per direct op te zeggen. Talpa Network liet woensdag weten 'snel met Derksen in gesprek te willen' en dat het 'zendermanagement ermee bezig is'. Talpa wilde voor de uitzending niet inhoudelijk reageren op de kwestie.

Geen reactie

Na de uitzending was Talpa niet voor commentaar bereikbaar. Ook donderdagochtend bleef een reactie van Talpa en John de Mol uit. Het is ook niet duidelijk of het toegezegde gesprek met Derksen over het kaarsenverhaal woensdag al heeft plaatsgevonden. In de uitzending van Vandaag Inside zinspeelden Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp er wel meerdere keren op dat het programma mogelijk zou kunnen gaan stoppen.

Van der Gijp

Vooral Van der Gijp heeft er niet echt lol meer in sinds diverse incidenten waardoor het programma en de mannen onder vuur kwamen te liggen. De eerste keer gebeurde dit toen Van der Gijp in 2018 VRT-journalist Bo van Spilbeeck belachelijk maakte na haar beslissing om als vrouw door het leven te gaan. Ook grappig bedoelde opmerkingen van Derksen over de gelijkenis tussen Akwasi en Zwarte Piet leidden tot wekenlange discussies en boze reacties, onder meer van sponsors van het programma.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.