Hoewel Raymond van Barneveld veel successen heeft geboekt, heeft al deze roem ook een keerzijde. Zo moet hij zijn familie vaak missen en kan hij ook regelmatig niet bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig zijn. De darter vertelt openhartig aan Weekend: 'Ik moet dan wel een traantje wegpinken.'

Ook de verjaardag van zijn kleinzoon is een belangrijke mijlpaal die hij tot nu toe nog elk jaar heeft moeten missen door werk. 'Door mijn drukke agenda ben ik bijvoorbeeld nog nooit op de verjaardag van mijn kleinzoon geweest', vertelt Raymond. Hij neemt zichzelf dat erg kwalijk, maar de kwartfinales van het WK vallen bijna altijd rond deze periode. Van Barneveld is opa van Mason (2,5) en Nikki (zes maanden).

Article continues after the ad

Moeilijk

Hij vervolgt: 'Veel mensen zullen zeggen: ‘Ach joh, zeik niet. Je verdient toch geld?’ Maar geld is niet alles. Als zo’n jongetje geboren wordt en je bent er niet, de hele familie ziet hoe hij zijn eerste kaarsje uitblaast en je bent er weer niet, en zijn tweede verjaardag weer niet, wanneer ben je er dan wel een keer? Ja, als je uitgeschakeld wordt op het WK, maar dat wil je ook niet.' Wanneer opa Barney er dan wel is, zorgt hij dat hij zijn twee kleinkinderen éxtra verwend. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard, Weekend | Beeld: Peter Smulders