lil klene

Lil' Kleine is maandag verkozen tot Dom Bontje, de jaarlijkse prijs die door de Bont voor Dieren wordt uitgereikt aan bekende Nederlanders die bont dragen.

De 25-jarige rapper kreeg flink meer stemmen dan de andere twee genomineerden, rapper Boef en zanger Gerard Joling. Hij zal de prijs niet in ontvangst nemen. Moranni te Winkel, campagneleider van Bont voor Dieren, noemt Lil' Kleine een terechte winnaar: 'Lil' Kleine is al eens eerder genomineerd voor Dom Bontje. Hij had daarom beter kunnen weten, maar bleef ook na zijn nominatie bont dragen'. Ze voegt daaraan toe dat ze hoopt dat Lil' Kleine zijn leven betert. 'Wij hopen alsnog dat hij openstaat voor bewustwording. Veel jongeren zien Lil' Kleine als een rolmodel, en bij hen ligt de bontvrije toekomst,' aldus Te Winkel.

Famke Louise

Vorig jaar was het vlogger en zangeres Famke Louise die tot Dom Bontje uitgeroepen werd. Inmiddels heeft zij het dragen van bont afgezworen. In samenwerking met Videoland en de Bont voor Dieren heeft ze bovendien de documentaire Bont Girl gemaakt, waarin ze met programmamaker Remco Garcia en dierenactivisten naar China afreist om het dierenleed in de bontindustrie aan de kaak te stellen.

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.