Jorik Scholten, bekend als rapper Lil' Kleine, zou eind 2019 betrokken zijn geweest bij een mishandeling op het Rembrandtplein. Dat meldt het AD vrijdag op basis van een politieaangifte en WhatsApp-gesprekken.

Het incident zou plaats hebben gevonden op 7 december, de openingsavond van Oliva. Volgens de aangifte zou een destijds 27-jarige man de club zijn binnengelopen en in de drukte een vrouw hebben aangestoten. Hij zou zijn excuses hebben aangeboden, maar Scholten, die ernaast stond, zou agressief hebben gereageerd. Toen de 27-jarige man later met zijn vrienden weer naar buiten wilde gaan, zou hij zijn opgewacht door de rapper en drie vrienden.

Camerabeelden

Het slachtoffer zou vervolgens door meerdere mensen geslagen en geschopt zijn, waaronder door Scholten zelf. Er zijn camerabeelden van twee daders vrijgegeven, maar Scholten is niet te zien. Volgens het AD, dat zich onder meer baseert op WhatsApp-gesprekken tussen het slachtoffer en de clubeigenaar, zou niet het gehele incident op camera zijn vastgelegd.

Verhoord

Nathan Moskzkowicz, de manager van Lil' Kleine, bevestigt aan het AD dat de rapper door de politie is verhoord over het incident. "Ik kan slechts mededelen dat Jorik ongeveer een jaar geleden - eenmalig - is verhoord door de politie", laat hij weten. "In dat verhoor heeft Jorik ontkend geweld te hebben gebruikt en hij heeft sindsdien niets meer van de politie gehoord."

Article continues after the ad

De twee gezochte daders zouden mogelijk op korte termijn verschijnen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, meldt de politie aan het AD.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.