Rapper Boef is naar eigen zeggen ouder en wijzer geworden, daarom wil hij zijn verantwoordelijkheid nemen voor zijn snelheidsovertredingen uit 2016.

'Als jonge jongen dacht ik niet na over de consequenties. Het was gewoon een beetje stoer doen', vertelt de 27-jarige rapper in het gerechtshof in Den Bosch.

Rijverbod

Boef werd vorig jaar januari veroordeeld tot een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, na twee fikse snelheidsovertredingen in 2016. Hij heeft daar hoger beroep tegen aangetekend, waar het hof zich dinsdag over boog.

Driehonderd kilometer per uur

De rapper filmde zijn rit en deelde de video's met zijn fans. Zo was te zien hoe hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Binnen de bebouwde kom van Tilburg bereikte hij een snelheid van 165 kilometer per uur.

Article continues after the ad

Niet schuldig

Aan die laatste aantijging zegt Sofiane niet schuldig te zijn. 'Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden, maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg', vertelt hij.

Aantijgingen

'Ik ga geen vingertjes wijzen, ik zit hier voor mezelf. Maar ik was het in ieder geval niet.' De andere aantijgingen kloppen volgens de rapper, die wordt bijgestaan door zijn advocaat Khalid Kasem, wel.

Domme keuze

Daar wil hij ook zeker voor boeten, maar voor de aantijging in de bebouwde kom pleit de rapper voor vrijspraak. De rapper benadrukt meerdere malen dat hij over de afgelopen jaren flink veranderd is.

'Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd. Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze.'

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.