Blijkbaar kan Wietze de Jager wel eens iets te structureel zijn thuis. Dat zegt hij in gesprek met Nieuwe Revu. De radio-dj wil zijn kinderen met zoveel mogelijk structuur opvoeden, maar heeft door dat dat niet altijd goed gaat.

Flexibelere vader

'Ik heb een vrij duidelijk beeld van hoe het moet met de kinderen: gezond eten, op tijd naar bed.', laat Wietze weten. 'Als ze niet meewerken, dan clasht dat soms.' De Jager is er daarom achter gekomen dat hij iets flexibeler moet zijn. 'Ik moet ze gewoon wat meer ruimte geven en iets flexibeler zijn. Je kunt die kinderen niet 24/7 in het gareel hebben', aldus de Radio 538-dj. 

Article continues after the ad

Boze bui

Toen de vader een weekje alleen met zijn drie jonge kindjes moest doorbrengen, ging dat dan ook niet altijd goed. Vooral zijn jongste dochter (4) was erg opstandig. 'De hele tijd gooiden ze de kont tegen de krib, ze wilden niks wat ik wilde, alles wat ik deed was fout,' zegt Wietze. 'Op een gegeven moment was ik er klaar mee en zei ik tegen mijn dochter: "Nu is het genoeg." Ik wilde haar naar bed brengen en uit boosheid sloeg ze in mijn gezicht.'

De laatste druppel

Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ondanks dat Wietze de Jager goed wist dat de uitbarsting niet zo bedoeld was, kon hij zijn tranen niet bedringen. Hij moest er zelfs even tussenuit. 'Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: "Ik trek het niet meer, ik ben even weg"', aldus De Jager.

Fulltime moeder

Nu heeft de vrouw van Wietze - Lieke - ervoor gekozen om haar carrière tijdelijk stop te zetten zodat ze fulltime bij de kinderen kan zijn thuis. Wietze waardeert dat enorm. 'Ik ervaar het als een luxepositie dat ik mijn eigen vrouw bezig zie met mijn kinderen als ik thuiskom van mijn werk. Ze zijn zich er nu nog niet van bewust, maar daar gaan ze later met een goed gevoel op terugkijken.'

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.