Racoon vult zaterdagavond de uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam “met muziek uit ons hart”. Het publiek van Racoon komt echt voor de muziek en de liedjes, zegt zanger Bart van der Weide

Het is de tweede keer dat Racoon in de Ziggo Dome staat, de eerste keer was in november 2015. Het album Look Ahead and See the Distance vormt de aanleiding voor het concert in de grootste popzaal van het land. "Het blijft bijzonder dat je die tent vol krijgt", vindt de zanger. "We maken al 23 jaar muziek en nog steeds muziek uit ons hart. Verwacht in de Ziggo Dome geen poespas. We komen zonder confettikanonnen, exploderende auto’s en blote dames. De bezoekers komen echt voor de liedjes", zegt Bart.

Overleden zus

Het zevende studioalbum is grotendeels een ode aan Barts overleden zus Anne. Sommige nummers van het album zijn te breekbaar voor het concert in de Ziggo Dome. Bart: "Twee nummers van de plaat bewaren we daarom voor de theatertournee later dit jaar. Ik doel op Stay Little en de titelsong Look Ahead and See the Distance."

Clubtour

Racoon speelde deze maand alvast warm met een tournee langs de Nederlandse clubs in Maastricht, Weert, Nijmegen, Zwolle en Hengelo. De band wisselt het nieuwe materiaal af met hits als Love You More, No Mercy, Oceaan en Almost Made It. Bart: "Als ik zelf naar een concert ga vind ik het ook belangrijk om mee te kunnen zingen met hits uit het verleden." Naast de voorbereidingen voor het concert in de Ziggo Dome, maakt de band zich ook op voor het festivalseizoen. Een van de hoogtepunten daarvan is Concert At Sea op de Brouwersdam. 


Bron en beeld: ANP 

Geruchten dat haar relatie met Ramon op de klippen is gelopen, worden in Story eindelijk door Berget Lewis bevestigd. ‘Het liep niet tussen ons.’ Maar wie denkt dat Berget met liefdesverdriet rondloopt, slaat de plank mis.

Nadat haar eenjarige huwelijk met Sebastiaan van Rooijen strandde, vond zangeres Berget Lewis (46) nieuw liefdesgeluk bij Ramon. Ze was erg zeker van hun relatie toen ze in 2015, een jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, gingen samenwonen. Berget vertelde in Story: ‘Dat is toch een behoorlijk commitment. Dan zeg je toch tegen elkaar: We willen samenblijven. Voor mijn gevoel doe ik ook niets te snel. Ramon en ik zijn nu ruim een jaar samen. We zijn geen jonge mensen, die in een vlaag van verliefdheid zijn gaan samenwonen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.’ Berget vertelde zelfs dat ze een huwelijksaanzoek zou accepteren. Maar van een bruiloft kwam het niet.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP 

Vorig jaar leken Froukje de Both en haar vriend Niek van der Bruggen na een tijdelijke breuk gelukkiger dan ooit. Toch zette het koppel deze zomer definitief een punt achter hun relatie. ‘Een breuk is altijd moeilijk,’ zegt Froukje tegen Story.

Afgelopen juni maakten Froukje de Both (46) en Niek van der Bruggen (35) bekend dat het na een relatie van zes jaar over en uit is. ‘We waren vorig jaar al kort uit elkaar gegaan en daarna dachten we echt dat we het samen leuk zouden houden,’ vertelt Froukje nu aan Story. Niets bleek minder waar! ‘Over de precieze reden wil ik niets kwijt. Maar Niek en ik hebben geen ruzie. Een breuk is altijd moeilijk, maar Niek en ik voelen ons nog steeds met elkaar verbonden en we zullen altijd vrienden blijven.’ Froukje zegt voorlopig geen behoefte te hebben aan een nieuwe man.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders