Racoon vult zaterdagavond de uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam “met muziek uit ons hart”. Het publiek van Racoon komt echt voor de muziek en de liedjes, zegt zanger Bart van der Weide

Het is de tweede keer dat Racoon in de Ziggo Dome staat, de eerste keer was in november 2015. Het album Look Ahead and See the Distance vormt de aanleiding voor het concert in de grootste popzaal van het land. "Het blijft bijzonder dat je die tent vol krijgt", vindt de zanger. "We maken al 23 jaar muziek en nog steeds muziek uit ons hart. Verwacht in de Ziggo Dome geen poespas. We komen zonder confettikanonnen, exploderende auto’s en blote dames. De bezoekers komen echt voor de liedjes", zegt Bart.

Article continues after the ad

Overleden zus

Het zevende studioalbum is grotendeels een ode aan Barts overleden zus Anne. Sommige nummers van het album zijn te breekbaar voor het concert in de Ziggo Dome. Bart: "Twee nummers van de plaat bewaren we daarom voor de theatertournee later dit jaar. Ik doel op Stay Little en de titelsong Look Ahead and See the Distance."

Clubtour

Racoon speelde deze maand alvast warm met een tournee langs de Nederlandse clubs in Maastricht, Weert, Nijmegen, Zwolle en Hengelo. De band wisselt het nieuwe materiaal af met hits als Love You More, No Mercy, Oceaan en Almost Made It. Bart: "Als ik zelf naar een concert ga vind ik het ook belangrijk om mee te kunnen zingen met hits uit het verleden." Naast de voorbereidingen voor het concert in de Ziggo Dome, maakt de band zich ook op voor het festivalseizoen. Een van de hoogtepunten daarvan is Concert At Sea op de Brouwersdam. 

Bron en beeld: ANP