Rachel Hazes heeft geen contact meer met haar eigen kinderen, maar met de zoon van Rossana Kluivert heeft ze een des te sterkere band. De weduwe laat met een openhartig bericht weten hoe trots ze op Nino Wilkes is. 

Nino brengt binnenkort een boek uit over zijn opa, Faas Wilkes. Aan de hand van vele gesprekken ontstaat een beeld van deze grote maar bijna vergeten voetballer. Wilkes was een van de beste Nederlandse voetballers ooit, die Nederland als voetballand op de wereldkaart zette. Deze tweebenige dribbelkoning was de eerste stervoetballer die internationaal furore maakte bij onder meer Valencia en Internazionale, waar hij tot op de dag van vandaag voortleeft als "Il Tulipano' – de tulp. In Nederland werd hij door Johan Cruijff geroemd als idool, maar toch weten we hier nog maar weinig van Faas Wilkes. In dit boek gaat zijn kleinzoon op zoek naar de persoonlijke en bijzondere verhalen uit het leven van zijn opa. 

Ziel en zaligheid

Rachel is meer dan trots op Nino en zijn zoektocht. 'Je bent relatief nog best jong, maar ik geniet bijna dagelijks van je gedrevenheid!', jubelt ze. 'Hoe dapper ben je om een boek voor en over je opa te maken!' Rachel heeft bijna dagelijks contact met Nino en weet hoe hard hij eraan heeft gewerkt. 'Heel jouw ziel en zaligheid zit in het boek zit. Hoop oprecht dat heel veel mensen ervan gaan genieten en ze jouw opa nog beter gaan leren kennen!' 

Beeld: Peter Smulders 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.