Niet eerder vertelde Quinty Trustfull zo openhartig over haar familieleven als nu in Story. De RTL-ster onthult niet alleen hoe ze een nieuwe liefde voor haar vader vond, maar ook hoe ze de laatste wens van haar stervende moeder wist te vervullen. 

Het is een plaatje met een bijzonder verhaal: Quinty Trustfull (46) die poseert met haar man, kinderen, vader én stiefmoeder Merie! Het was de Koffietijd!-presentatrice zelf die de nieuwe vrouw van haar vader uitzocht. ‘Dat was eigenlijk best heel bijzonder,’ vertelt Quinty aan Story. ‘Mijn vader was destijds lid van een datingsite voor mensen die hun partner zijn verloren en weer een serieuze relatie willen. Ik hielp hem daarbij en keek weleens over zijn schouder mee.

Leuke vrouw

Toen ik een foto van Merie zag, zei ik meteen: Dat is een leuke vrouw voor jou, pap, met haar moet je afspreken. Waarom ik dat precies zei, weet ik eigenlijk ook niet. Het was gewoon een gevoel. Maar kennelijk wel een goed gevoel, want sinds die tijd zijn ze samen en ik kan bijna niet uitleggen hoe goed het mij doet om mijn vader weer zo gelukkig te zien. Dat voelt echt als een cadeau voor mij. Mijn vader is overigens ook onze buurman. Orlando en ik hebben het enorme geluk gehad dat we het huis in Amsterdam waar ik geboren ben, hebben kunnen terug-kopen. Mijn vader had het pand ernaast al en we delen de tuin met hem en Merie.’ De reden dat Quinty’s vader er in 2004 alleen voorstond, was het overlijden van haar moeder aan de gevolgen van borstkanker. Wetende dat haar einde naderde, had ze een bijzonder verzoek aan haar dochter. ‘Mijn moeder vroeg me: Kind, wil je er alsjeblieft voor zorgen dat je vader een nieuwe vrouw vindt? Hij is echt geen man om alleen te zijn.

Liefde

En dat is ook zo, mijn vader is iemand die heel veel liefde te geven heeft en een enorme levenslust kent. Hij moet iemand hebben om dat mee te delen.’ En diegene heeft hij tot Quinty’s grote genoegen in Merie dus dubbel en dwars gevonden. Het noopte de presentatrice onlangs nog tot een bijzonder gebaar. ‘Mijn band met mijn moeder gaat bij mij natuurlijk voor alles, maar de manier waarop Merie haar eigen rol binnen de familie heeft gevonden en invult, is geweldig. Afgelopen Moederdag heb ik haar daarom ook voor het eerst een berichtje gestuurd om dat gevoel te uiten en haar te vertellen hoe blij ik met haar ben. Dat was best een stap, maar het kwam recht uit mijn hart.’ 

Article continues after the ad

Het hele verhaal komt uit de nieuwste Story. Editie 27 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP