Quinty Trustfull verloor haar moeder 15,5 jaar geleden aan de gevolgen van borstkanker en is al jarenlang één van de gezichten van Pink Ribbon. Die ervaring heeft de 47-jarige presentatrice "heel alert" gemaakt op de ziekte.

"Ik ben door de ziekte van mijn moeder vooral heel alert geworden", zegt Quinty in De Telegraaf. Haar moeder had een "heel agressieve vorm" van borstkanker en "heeft er veel te lang mee doorgelopen". Quinty ziet dat er "gelukkig" veel is veranderd in de afgelopen vijftien jaar. "Artsen weten steeds meer en daardoor overlijden er minder vrouwen aan borstkanker. Dat is iets om trots op te zijn. Toch zijn we er nog lang niet: één op de zeven vrouwen krijgt de ziekte, drieduizend vrouwen overlijden er jaarlijks aan. Dat maakt me nog steeds heel strijdbaar."

Article continues after the ad

Dochter

Quinty heeft het ook met haar 24-jarige dochter Moïse over kanker. "Ik kan met Moïse over alles praten", zegt de Koffietijd-presentatrice, hoewel "het niet iets is dat we standaard op zondagochtend bespreken". De alertheid die Quinty overhield aan de ziekte van haar moeder, heeft ze doorgegeven aan haar dochter. "En ook aan mijn vriendinnen: altijd vertrouwen op je gevoel en bij twijfel vragen om een second opinion!"

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.