Drie maanden nadat Quinty Trustfull werd benoemd tot het nieuwe gezicht van modeketen Witteveen en ze haar kledinglijn Quinty’s Favorites lanceerde, is het bedrijf failliet verklaard! Een grote schok voor Quinty, omdat ze niet was ingelicht over de miljoenenschuld die Witteveen bij de Belastingdienst had. Aan Story vertelt Quinty over de ingrijpende gevolgen van het faillissement.

Zielig

Door het faillissement van Witteveen wordt niet alleen Quinty gedupeerd, maar ook ruim vierhonderd medewerkers, verspreid over meer dan honderd vestigingen door het hele land. ‘Dat vind ik nog het ergst,’ aldus Quinty. ‘Het is afschuwelijk dat zoveel mensen hun baan verliezen. Echt heel zielig.’ Het siert Quinty dat ze zich niet opwerpt als slachtoffer, maar dat ze juist pal achter de werknemers gaat staan. 

Ontslag

‘Quinty heeft gewoon een baan als presentatrice, en deed dit ernaast,’ legt haar manager Hans van der Veen uit aan Story. ‘De werknemers verliezen van de ene op de andere dag hun bron van inkomsten, dat is veel erger.’ Desondanks moet Quinty zich flink belazerd voelen door de directie van Witteveen, die tegen haar met geen woord gerept heeft over de grove betalingsachterstand bij de Belastingdienst maar haar begin april wel wist te benoemen als ‘het nieuwe gezicht’ van Witteveen Mode. ‘Toen Quinty werd gevraagd het gezicht van Witteveen te worden en haar eigen kledinglijn te starten, wist ze inderdaad nog niet van alle problemen die er waren,’ geeft Hans aan. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders