Als iemand een pittige periode achter de rug heeft, dan is het QuintyTrustfull wel. De Koffietijd-presentatrice verloor vorig jaar haar vader, die ze tot het allerlaatste moment had verzorgd. Op haar werk zweeg Quinty echter over de intensieve mantelzorg. Daar had ze dan ook een reden voor.

Quinty Trustfull (48) is al 30 jaar gelukkig met oud-voetballer Orlando Trustfull (49), waarvan 24 jaar getrouwd. Samen kregen ze dochter Moïse (25) en zoon Kayne (22), die inmiddels op eigen benen staan. Zodoende heeft Quinty haar handen vrij om geregeld af te reizen naar de Amerikaanse stad Atlanta. Orlando assisteert daar Frank de Boer, die sinds 2019 trainer is van Atlanta United FC. Maar Quinty is ook graag thuis in de Amsterdamse wijk De Pijp. Al wordt ze vooral dáár geconfronteerd met een groot gemis.

Paniek

Haar vader – biljartmaker Cees van den Broek die pal naast Quinty en Orlando woonde – overleed een jaar geleden. In Nouveau vertelt Quinty voor het eerst over die trieste periode, die begon met een ziekenhuisopname. 'Cees had een standaardoperatie aan zijn darmen ondergaan, waarna er bloedingen optraden. Die leken echter geen reden tot zorg. Totdat zijn partner – na het overlijden van mijn moeder kreeg hij een nieuwe relatie – in paniek belde. Een herseninfarct.’ Maar daar bleef het niet bij. ‘Door een infectie kreeg hij er een delier bij, een situatie van extreem in de war zijn, waardoor je muizen op het plafond ziet lopen of denkt dat er telefoons in de lucht hangen.’ 

Scheiden

Alleen haar visagist en collega-presentatrice Loretta Schrijver waren op de hoogte. Waarom Quinty het geheim hield? ‘Ik wilde dat scheiden. Anders zou het moeilijk worden: hele gesprekken voeren, terwijl ik zo heftig in mijn emotie zat. Ik stopte het verdriet niet weg, hoor; met vrienden en familie praatte ik er wel over,’ aldus Quinty, die haar vader op 5 juni 2019 moest laten gaan, wat ze als ‘heel intiem en liefdevol’ heeft ervaren.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 28 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.