Qmusic zal geen vervanger inzetten voor Marieke Elsinga wanneer zij later dit jaar met zwangerschapsverlof gaat. De radiozender denkt dat het huidige team van Mattie & Marieke, de show die Elsinga samen met Mattie Valk presenteert, voldoende kan opvangen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Qmusic na berichtgeving van NU.nl.

Marieke met zwangerschapsverlof

Wanneer Elsinga met zwangerschapsverlof gaat is nog onduidelijk. Ronald Snoeijer, programmadirecteur bij Qmusic zegt dat mensen de ochtendshow kunnen zien 'als een vriendengroep'. 'Naast Mattie & Marieke zijn ook Anne-Marie, Tom en Joe elke dag onderdeel van de show. En zij hebben onlangs tijdens de paar weken dat Marieke afwezig was laten horen dat zij de show goed kunnen dragen met z’n vieren. Dus we hebben niet het gevoel dat we er tijdelijk iemand bij moeten zetten. Als er één vriend tijdelijk niet is, vangt de rest van de groep het op!'

Eerste kindje

Elsinga maakte begin juni in haar radioshow bekend in verwachting te zijn. Diezelfde dag maakte ze in RTL Boulevard bekend dat ze zwanger is van een jongetje. Elsinga maakte in februari 2020 bekend een relatie te hebben met haar vriend Sander, met wie ze inmiddels samenwoont in Amsterdam.

Article continues after the ad

Weg van de radio en televisie

De presentatrice keerde eind mei terug op de radio nadat ze een maand niet te horen was geweest. Naar eigen zeggen kostte het werken voor radio én televisie haar de laatste tijd te veel energie, waardoor ze besloot 'heel even op de rem te trappen'.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.